وي هدف از ثبت اين رسم کهن را احياي دوباره اين رسم و آئين عنوان کرد و بيان داشت: اين مراسم کهن هرساله به شکرانه برداشت محصول و آرامش از سيرماني خانواده تا سال زراعي ديگر برگزار مي شود.
سرپرست گروه مردم شناسي و ثبت ميراث معنوي اداره کل ميراث فرهنگي استان مازندران اضافه کرد: جشن خرمن مراسمي است که اقوام برزي گر ساکن بخش شمال البرز پس از برداشت محصول سالانه به برگزاري آن همت مي گمارند.
اين مقام مسوول اجراي موسيقي مازندراني، شعر نبوي و مسابقات مختلف ورزش بومي را از برنامه هاي جانبي اين مراسم بيان کرد و گفت: اين جشن از سال 1357 هرساله پس از برداشت محصول برنج زاران جلگه هاي مازندران توسط برزي گران اجرا مي شود.
وي کاشت، داشت و برداشت زمين هاي زراعي و خرمن کوبي را صد روز بيان کرد و يادآور شد: اين جشن از اواخر اسفند ماه آغاز و تا اواسط فروردين ماه همزمان با برداشت محصول ادامه دارد.
اوصانلو با اشاره به شرايط اقليمي مازندران و کشت برنج به عنوان محصول پايه، بيان داشت: مراسم جشن خرمن با جشن مهرگان، قرابتي مستحکم دارد.
وي در توضيح اين مطلب ادامه داد: جشن مهرگان توزيع مهر و دوستي در ميان مردماني است که در کنار هم برکت زمين را درو کردهاند و با شکرگزاري به آستان احديت و استراحت زمستاني، چشم انتظار نوروز پربهار و کار و تلاش در سال جديد ميشوند. /119
انتهای پیام/